Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Угода АСАА: КМУ посилив нагляд за безпекою нехарчової продукції

12 Березня 2024 15:50

Угода АСАА: КМУ посилив нагляд за безпекою нехарчової продукції

Кабінет Міністрів України посилив нагляд за безпекою нехарчової продукції, а також якістю надання споживачам комунальних послуг. Відповідну постанову ухвалено на засіданні 8 березня 2024 року. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Як зазначено, постанова частково повертає перевірки безпечності нехарчової продукції у відповідних галузях (наприклад, побутова техніка, автоприлади, комп'ютери, циркулярні пили, підіймачі для обслуговування транспорту, газонокосарки, кухонні комбайни тощо). Документ ухвалений на виконання зобов’язань України перед міжнародними партнерами.

«Ухвалення такого рішення є вимогою наших європейських партнерів. Зокрема, це – необхідний крок у рамках рекомендацій Європейської комісії з підготовки до укладення Угоди АСАА («промислового безвізу») та програми «Ukraine Facility». Також це допоможе захистити споживачів від порушень безпеки нехарчової продукції та законодавства на ринку надання житлово-комунальних послуг, щодо яких ми регулярно отримували скарги», – зазначив заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

Згідно з рішенням КМУ, відновлюють планові та позапланові перевірки нехарчової продукції у 3-х пріоритетних напрямках Угоди АСАА:

  • електромагнітної сумісності;
  • низьковольтного електричного обладнання;
  • безпеки машин і механізмів.

Також буде відновлено позапланові перевірки у сфері надання комунальних послуг, зокрема щодо встановлення державних регульованих цін та законодавства про захист прав споживачів і метрологічного нагляду.

Під час попередніх консультацій легальний бізнес підтримав посилення нагляду за безпечністю нехарчової продукції, адже це перешкоджатиме роботі нелегальних постачальників.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності