Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Порядок отримання дозвільних документів за межами юрисдикції України для здійснення господарської діяльності

25 Березня 2024 16:14

Порядок отримання дозвільних документів за межами юрисдикції України для здійснення господарської діяльності

Відбувся вебінар на тему: «Особливості отримання дозвільних документів для здійснення господарської діяльності за межами юрисдикції України в електронній формі».

Під час заходу суб’єкти рибного господарства мали змогу ознайомитись з механізмом подачі документів для отримання послуг щодо дозвільних документів, вимогами законодавства та інноваціями в оновлених формах дозвільних документів. Про це повідомляє Державне агентство розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

Так, дія дозвільної документації поширюється на підприємців, які здійснюють:

  • спеціальне використання водних біоресурсів за межами юрисдикції України;
  • вилов антарктичного та патагонського іклачів, або експорт, реекспорт відповідної продукції;
  • операції з вилученими водними біоресурсами із середовища їх існування для експорту продуктів лову, реекспорту імпортованих продуктів лову, експорту перероблених імпортованих продуктів лову.

Під час заходу учасникам презентовано дозвільний документ як інновацію впровадження вимог Регламенту ЄС 1005 – Підтвердження походження водних біоресурсів, яке містить:

  • Сертифікат законності вилучення водних біоресурсів із середовища їх існування для експорту продуктів лову;
  • Сертифікат реекспорту імпортованих продуктів лову;
  • Форму підтвердження переробки імпортованих продуктів лову для їх експорту.

Презентаційні матеріали та відео заходу.

5 березня 2024 року КМУ ухвалив постанову № 252 «Про затвердження порядків видачі, відмови у видачі, переоформлення, анулювання деяких документів дозвільного характеру в галузі рибного господарства та визнання такими, що втратили чинність, постанов Кабінету Міністрів України», якою скасовано надання дозвільних документів, їх переоформлення та анулювання в паперовій формі та переведення таких процедур в електронну форму.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності