Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Комітет з питань аграрної та земельної політики рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу доопрацьований законопроєкт про хміль

14 Лютого 2024 16:57

Комітет з питань аграрної та земельної політики рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу доопрацьований законопроєкт про хміль

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики розглянув доопрацьований у Комітеті проєкт Закону «Про хміль та хмелепродукти». Про це повідомляє Верховна Рада України.

За результатами розгляду та обговорення Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України під час розгляду у першому читанні ухвалити за основу доопрацьований у Комітеті проєкт Закону «Про хміль та хмелепродукти».

Як зазначено, цей законопроєкт спрямований унормувати зі стандартами Європейського Союзу основні принципи та вимоги до вирощування, виробництва, переробки, маркування, сертифікації хмелю та хмелепродуктів, а також правових основ діяльності центральних органів виконавчої влади, суб’єктів господарювання та порядку державного контролю у цій галузі.

Положення доопрацьованого законопроєкту визначають:

  • загальні вимоги до сертифікації хмелю (хмелепродуктів);
  • вимоги до сертифікаційних центрів та порядок їх занесення до Реєстру сертифікаційних центрів;
  • порядок здійснення компетентним органом контролю за діяльністю сертифікаційних центрів;
  • особливості маркування хмелю (хмелепродуктів) та порядок офіційного нагляду за цим процесом;
  • зміст сертифікатів хмелю та хмелепроудктів;
  • порядок та особливості підготовки, переробки та змішування хмелю;
  • вимоги до ввезення (пересилання) хмелю та хмелепродуктів;
  • діяльність та основні повноваження об’єднання виробників хмелю та хмелепродуктів;
  • процедуру державного контролю та притягнення до відповідальності за порушення законодавства у галузі хмелю та хмелепродуктів.

Також законопроєкт передбачає внесення змін до Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» у частині розширення найменувань категорії харчових продуктів та їхніх позначень.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності