Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна гармонізує законодавство щодо засобів захисту рослин та добривних засобів з європейським

18 Квітня 2024 10:52

Україна гармонізує законодавство щодо засобів захисту рослин та добривних засобів з європейським

У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт про засоби захисту рослин і добривні засоби (реєстр. №11062 від 04.03.2024), поданий Кабінетом Міністрів України. Головним з опрацювання зазначеного проєкту Закону визначено Комітет з питань аграрної та земельної політик. Про це повідомляє Верховна Рада України.

10 квітня 2024 року Комітет з питань аграрної та земельної політики провів спільну нараду з Комітетом з питань екологічної політики та природокористування, на якій Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів були презентувало основні положення зазначеного законопроєкту.

Голова Комітету Олександр Гайду відзначив, що Україна, взявши на себе зобов’язання з імплементації законодавства Європейського Союзу, має гармонізувати законодавство щодо засобів захисту рослин та добривних засобів з правилами та нормами, які є чинними у Європейському Союзі.

Учасники наради зазначили, що це перший за майже 30 років комплексний перегляд галузевого законодавства у сфері добрив та засобів захисту рослин, метою якого є осучаснення методів контролю за обігом засобів захисту рослин та добрив в Україні, покращення простежуваності, зменшення ризиків для довкілля та наближення українського регулювання до європейського.

Однак, у зв’язку з великою кількістю зауважень до законопроєкту, зокрема щодо його відповідності праву Європейського Союзу, було ухвалено рішення доопрацювати у робочій групі.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності