Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Митні органи України, Словаччини та Угорщини обговорили застосування процедури спільного транзиту

13 Грудня 2022 17:08

Митні органи України, Словаччини та Угорщини обговорили застосування процедури спільного транзиту

У пунктах пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке» та «Чоп-Захонь» Закарпатської митниці представники Державної митної служби України зустрілися з делегаціями митних органів Словаччини та Угорщини. Про це повідомляє Держмитслужба.

Сторони обговорили питання взаємодії в рамках NCTS, її міжнародного застосування та перспективи розширення застосування Конвенції під час транзитних переміщень вантажів.

З представниками митних органів Словаччини було обговорено практичні аспекти застосування процедури спільного транзиту та підходи до взаємодії з бізнесом в контексті початку міжнародного застосування NCTS Україною.

Так, словацькі митники поділилися наявним досвідом роботи в цьому напрямку, адже його вони набули ще з моменту вступу до ЄС у 2004 році. Також учасники зустрічі озвучили слушні пропозиції та домовились розширювати контакти на рівні національних координаторів, зважаючи на те, що лише спільними зусиллями можна досягти бажаного результату – спрощення транкордонного переміщення вантажів.

З угорськими колегами було обговорено питання гарантування переміщень за процедурою спільного транзиту, особливості взаємодії митниці з гарантами та суб’єктами процедури. Також йшлося про подання українськими підприємцями транзитних декларацій з даними безпеки, що дозволяє уникнути додаткових затримок під час ввезення товарів на територію ЄС.

Крім того, представники Держмитслужби та митних органів Словаччини та Угорщини підкреслили важливість обміну попередньою інформацією з суміжними країнами відповідно до двосторонніх домовленостей.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності