Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Проєкт «Відкритий кордон»: оновлений пункт пропуску «Краківець – Корчова»

21 Липня 2022 10:23

Проєкт «Відкритий кордон»: оновлений пункт пропуску «Краківець – Корчова»

За місяць роботи оновленого пункту пропуску «Краківець – Корчова» на кордоні України та Польщі середня добова кількість вантажівок, які виїхали з України, зросла на 51% – до 423 вантажівок. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Це стало можливим завдяки реалізації проєкту «Відкритий кордон», започаткованого в рамках домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Президента Польщі Анджея Дуди і погодженого на польсько-українських міжурядових консультаціях.

«Проєкт «Відкритий кордон» – це не тільки про стратегічний розвиток логістики на європейському напрямку, але й один із проєктів «виживання» для нашої економіки. В умовах блокади морських портів нарощування пропускних спроможностей автомобільних пунктів пропуску дозволяє підтримувати українських експортерів та покращувати продовольчу ситуацію у світі.

Реалізація пілотного проєкту на пункті «Краківець – Корчова» дозволила збільшити середньодобову кількість вантажівок до Польщі на 51% та скоротити черги на кордонах.

Найближчим часом плануюємо масштабувати проєкт «Відкритий кордон» на інші пункти пропуску. Серед пріоритетів – найбільш завантажений пункт на українсько-польському кордоні «Ягодин – Дорогуськ», – прокоментував міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Наразі на пункті пропуску продовжуються роботи з облаштування:

  • майданчиків відстою для вантажівок;
  • окремого терміналу для огляду автобусів, здатного пропускати до 50 транспортних засобів на добу;
  • навісу над павільйонами для митного та паспортного контролю.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності