Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

13 нагород для України на World Cheese Awards 2023

31 Жовтня 2023 15:07

13 нагород для України на World Cheese Awards 2023

28 жовтня 2023 року в Норвегії офіційно завершився міжнародний сирний конкурс «World Cheese Awards 2023». Цьогоріч було представлено 4502 сири із 43-х країн світу і серед них — 23 з України. Про це повідомляє ProCheese.

Участь українських сирів у конкурсі відбулась за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Quality FOOD Trade Program» і «Western NIS Enterprise Fund», а також Ardis Group.

Компанія «Ardis Group» та спільнота поціновувачів сиру «ProCheese» — офіційні представники України на WCA — повідомляють, що до України їде 13 нагород, які здобули українські сири.

«Вже другий рік поспіль українські сири завойовують серця світової сирної спільноти. 13 нагород — чудовий результат на такому масштабному конкурсі. Щиро вітаю всіх учасників та переможців. Ви допомагаєте світу відкрити Україну як країну сміливих та професійних людей», — наголосила Оксана Чернова, експертка з сиру ProCheese, суддя від України на World Cheese Awards.

Bronze-нагороду отримали:

  • «Lel’», Кіровоградщина — копчена моцарела;
  • «Zinka», Київщина — «Гауда з паприкою», «Напівтвердий сир cередньої зрілості», а також сир із білою пліснявою по типу «Камамбер» із козиного молока;
  • «Сироман», Київщина — сир із білою пліснявою з козиного молока та з додаванням буряка «Софія».

Silver-нагороду отримали:

  • «Гарбузовий рай», Львівщина — свіжий витриманий сир «Говерла» та сир із білою пліснявою «Лісова пісня»;
  • «Мукко», Львівщина — витриманий сир «Старий Стрий з кавою», напівтвердий сир «Мукко» з трюфелем;
  • «Zinka», Київщина — твердий витриманий «Український»;
  • «Джерсей», Львівщина — сир «Массімо» з митою скоринкою.

Gold-нагороду отримали:

  • «Станіславська Сироварня», Івано-Франківщина — козиний напівтвердий сир «Мотря»;
  • «Zinka», Київщина — витриманий козиний сир «Твердий з пажитником».

«Це також і результат важкої роботи команди Ardis Group та багатомісячної підготовки. Пишаюся командою та безмежно вдячна всім нашим партнерам за підтримку», — додає директорка департаменту ProCheese від Ardis Group Наталія Кагадій.

Головним переможцем став норвезький сир «Nidelven blå» із блакитною пліснявою.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності