Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Результати роботи ЕКА за серпень: 100-й застрахований кредит та перша виплата за страхуванням ЗЕД

15 Вересня 2023 16:58

Результати роботи ЕКА за серпень: 100-й застрахований кредит та перша виплата за страхуванням ЗЕД

У рамках програми портфельного страхування кредитів, виданих на виконання експортних угод, ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» у серпні 2023 року застрахувало 90-ту позику. Про це повідомляє ЕКА.

Загалом станом на 1 вересня 2023 року в Експортно-кредитному агентстві банки застрахували вже 100 кредитів на загальну суму 840,57 млн грн, які були використані на виконання експортних угод на загальну суму - понад 6 мільярдів гривень (6,33 млрд грн). З них на кредити у рамках портфельного страхування припало 454,2 млн грн, що були використані на фінансування експорту на суму 2,88 млрд експортної виручки.

У розрізі регіонів України найбільшу суму застрахованих кредитів отримали експортери, зареєстровані у Києві (318 млн грн), у Запорізькій та Дніпропетровській областях (124,5 млн грн та 70 млн грн відповідно). Як зазначено, угоди підприємств з цих областей мають принести найбільше експортної виручки: Запоріжжя – 2,4 млрд грн, Київ – 1,17 млрд грн, Дніпропетровщина – 806,25 млн грн.

У серпні Експортно-кредитне агентство також здійснило першу виплату експортеру за застрахованим в ЕКА договором зовнішньоекономічної діяльності. Йдеться про експорт на умовах відтермінованого платежу до Нігерії. Сума страхової відповідальності ЕКА за цим контрактом становила 12 193 євро. Право вимоги оплати за контрактом перейшло до ЕКА, яке стягуватиме з нерезидента відповідну суму, використовуючи такі правові механізми, як звернення до суду, врегулювання на міжурядовому рівні.

Відповідно до умов страхування ЗЕД страховий поліс ЕКА може покривати до 85% суми експортного контракту. Вартість страхування визначається індивідуально і залежить від країни експорту та ділової репутації й кредитної історії іноземного контрагента.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності