Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Держмитслужба видала 1 млн сертифікатів EUR.1 для експорту української продукції

21 Вересня 2023 14:54

Держмитслужба видала 1 млн сертифікатів EUR.1 для експорту української продукції

З 1 січня 2016 року митниці Держмитслужби видали 1 млн сертифікатів з перевезення (походження) форми EUR.1. Про це повідомляє Державна митна служба України.

Зокрема, мільйонний сертифікат виданий у серпні 2023 року.

Цього року найбільшу кількість таких сертифікатів було видано: до Польщі (21%), Румунії (17%), Німеччини (7%) та Литви (6%), Італії (5,5%), Угорщини (5%), Болгарії (4%), Чехії (3%), Латвії (3%), Нідерландів (2%), Іспанії (2%), Словаччини (2%), Австрії (2%) та Франції (1,5%).

Зазначимо, що під час здійснення експорту товарів з України митниці видають сертифікати з перевезення EUR.1 у разі, якщо його потрібно пред’явити під час ввезення на митну територію країн ЄС, ЄАВТ, Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії, Чорногорії, Грузії, Північної Македонії та Держави Ізраїль як доказ, що товари українського походження відповідають вимогам правил визначення преференційного походження під час застосування преференційних ставок ввізного мита. Термін дії сертифіката складає 4 місяці.

Мапу з місцями видачі митницями сертифікатів можна переглянути за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності