Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Українські МСП навчаються експорту: завершено другий модуль Export Academy 2022

21 Вересня 2022 14:02

Українські МСП навчаються експорту: завершено другий модуль Export Academy 2022

У вересні 2022 року українські експортери завершили другий модуль навчання програми «Export Academy 2022». Тема цього модуля: «Як вибрати модель виходу на ринок? Як розробити експортну стратегію?».

Після оцінки готовності до експорту та вивчення підходів визначення ринків для експорту підприємці навчилися:

  • обирати стратегії та способи виходу на нові ринки;
  • визначати переваги та недоліки різних способів виходу на нові ринки;
  • користуватись інструментами вибору моделі виходу на ринок та вивчають фактори, які впливають на процес вибору.

Навчання складалося з вивчення теоретичних матеріалів, участі у практичній груповій роботі та виконання домашніх завдань. Також учасники тренерського формату отримали зворотній зв’язок за результатами виконаної роботи від тренерів другого модулю.

Тренери модуля:

  • Ганна Кулешова, керуючий партнер «K&K Consulting», консультант ПП «Консалтингова компанія «Балансир», бізнес-консультант (МСБ). Авторка тренінгів з переговорів, розвитку відділів продажів, маркетингу, просування бізнесу та менеджменту для МСБ.
  • Галина Перепелиця, незалежна консультантка, сертифікована консультантка та тренерка з питань експорту та відповідності продукції. Має 18-річний досвід консалтингу в міжнародній торгівлі.
  • Марина Мальцева, менеджерка ЗЕД, консультант з експорту, досвідчений менеджер з продажів продуктів харчування на зовнішні ринки. Має 10-річний досвід просування продуктів на нові ринки.

Вже 20 вересня 2022 року стартувало навчання модулю №3. Тема: «Як адаптувати продукт та ціну на експортному ринку. Як управляти логістичними та юридичними питаннями».

З результатами модуля №1 можна познайомитись тут.

Проєкт «Export Academy» розроблено Інститутом маркетингу (Естонія) та Офісом з розвитку підприємництва та експорту (Україна). Проєкт фінансується Державним департаментом США (Development Cooperation Partnership Program, Round Eight) та Естонським центром міжнародного розвитку.

Довідково: Export Academy 2022 – освітня програма для українських МСП, які тільки починають експортну діяльність або вже є діючими експортерами та планують виходити на нові ринки. Більше про програму за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності