Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Невдовзі діятимуть оновлені правила безмитної та безквотної торгівлі агропродукцією з ЄС

04 Червня 2024 10:36

Невдовзі діятимуть оновлені правила безмитної та безквотної торгівлі агропродукцією з ЄС

Невдовзі запрацюють оновлені правила безмитної та безквотної торгівлі агропродукцією з ЄС, що діятимуть рік. Про це повідомляє Мінагрополітики.

На деякі агропродукти встановлені квоти з розрахунку середнього показника врожаю за другу половину 2021 року та 2022-2023 років. Це стосується шести видів продукції: цукру, яєць, м'яса птиці, кукурудзи, крупи, меду.

На експорт цукру до ЄС квота на рівні 262 тис. тонн вже вичерпалась.

«З 1 червня Урядом запроваджено нульову квоту на цукор, яка діятиме до кінця року. Але українські агровиробники продовжують експортувати цукор до країн Африки, Близького Сходу, Великобританії», - зауважив виконувач обов’язків міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Загалом, за його словами, виробництва цукру для внутрішнього споживання достатньо.

В.о. міністра розповів, що невдовзі вступлять в силу закони, які забезпечуватимуть механізми прозорого і безперешкодного експорту.

«Нові законодавчі зміни передбачають встановлення мінімальних цін на експорт зернових та олійних культур, горіхів і меду. Також у ДАР буде запущена система простежуваності щодо виробленої продукції. Міністерство агрополітики розробляє алгоритм впровадження змін, які будуть опубліковані для громадського обговорення», - підкреслив Тарас Висоцький.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності