Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Український бізнес користується найновішою версією спільного транзиту NCTS

30 Серпня 2024 17:26

Український бізнес користується найновішою версією спільного транзиту NCTS

Український бізнес у числі 20-ки країн Конвенції про процедуру спільного транзиту користується найновішою версією спільної транзитної системи NCTS (Фаза 5). Про це повідомляє Держмитслужба.

Україна доєдналася до числа країн, що використовують NCTS (Фаза 5) у І півріччі 2024 року.

Ще 15 країн планують завершити перехід на NCTS (Фаза 5) до кінця 2024 року.

Як зазначено, Україна на розробку NCTS (Фаза 5) мала на 1,5 роки менше, порівняно з іншими країнами Конвенції, а також розпочала цей процес ще під час роботи Оціночної місії до безпосереднього приєднання до родини країн Конвенції 1 жовтня 2022 року.

Попри повномасштабну війну державні органи України завдяки сталій підтримці наших міжнародних партнерів, зокрема Програми ЄС з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM), з 22 квітня цього року забезпечили можливість роботи українського бізнесу в найновішій версії NCTS.

З початку приєднання України до «митного безвізу» динаміка оформлення декларацій у процедурі спільного транзиту продовжує зростати: на сьогодні Держмитслужба оформила понад 100 тис. декларацій NCTS, з яких 21 тис. – за 4 місяці використання NCTS (Фаза 5).

Нагадаємо, що NCTS – це ІТ-інструмент, який технічно дозволяє бізнесу використати єдину митну декларацію з єдиною гарантією для переміщень між 36 країнами Конвенції.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності