Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Мінагрополітики та учасники зернового ринку підписали додаток до Меморандуму про взаєморозуміння у 2024/2025 МР

04 Вересня 2024 17:47

Мінагрополітики та учасники зернового ринку підписали додаток до Меморандуму про взаєморозуміння у 2024/2025 МР

Міністерство аграрної політики та продовольства України та учасники зернового ринку підписали додаток до Меморандуму про взаєморозуміння у 2024/2025 маркетинговому році. Про це повідомляє Мінагрополітики.

Від учасників зернового ринку додаток підписали: Американська торгівельна палата в Україні, Українська зернова асоціація, Європейська бізнес-асоціація, ГС «Всеукраїнський аграрний форум», ГО «Асоціація фермерів та приватних землевласників України».

Додатком до Меморандуму погоджено граничний обсяг експорту пшениці і суміші пшениці та жита (меслин) згідно з кодом УКТ ЗЕД 1001 у 2024/2025 маркетинговому році на рівні 16,2 млн. тонн.

За словами Тараса Висоцького, метою підписання Меморандуму і додатку до нього є забезпечення продовольчої безпеки, прогнозованого, передбачуваного, гнучкого та стабільного режиму експорту зерна та сталого функціонування ринку зерна в Україні.

Сторони домовились про подальший щомісячний моніторинг обсягів експорту зерна та, за потреби, коригування граничного обсягу експорту в січні 2025 року.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності