Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна погодила з Чорногорією «транспортний безвіз» для вантажних перевезень

16 Квітня 2024 10:56

Україна погодила з Чорногорією «транспортний безвіз» для вантажних перевезень

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України домовилось із Міністерстом транспорту і морських справ Чорногорії про лібералізацію всіх вантажних перевезень між країнами з 1 червня 2024 року. Про це повідомляє Мінінфраструктури.

«Наша мета – щоб на карті Європі не лишилось країн, з якими у нас діє дозвільна система перевезень, а наші транспортні компанії могли доставляти товари у будь-яку країну без додаткових обмежень. Саме тому ми послідовно працюємо над лібералізацією вантажних перевезень з іншими країнами.

Більше 10 років тому була підписана Угода про автомобільні перевезення між нашими країнами, за цей час товарообіг між Україною та Чорногорією зріс у 7 разів. Це є підтвердженням того, що лібералізація вантажних перевезень на часі та піде на користь обом державам», – наголосив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Також Міністерство працює над розвитком регулярного та нерегулярного автобусного сполучення між державами.

Під час проведення перемовин було порушено питання можливості безпаритетного виконання пасажирських перевезень українськими компаніями.

Наразі сторони погодили те, що у разі відмови чорногорським перевізником виконувати маршрут, то українська компанія може обслуговувати цей маршрут самостійно.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності