Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ЕКА з ІЕД провели дискусію про допомогу експортерам під час війни

24 Квітня 2024 10:13

ЕКА з ІЕД провели дискусію про допомогу експортерам під час війни

Експортно-кредитне агентство разом з Інститутом економічних досліджень і політичних консультацій провели панельну дискусію на тему: «Як допомогти українським експортерам в умовах війни».

У ній взяли участь Тарас Качка - заступник міністра економіки України – Торговий представник України, Андрій Ремізов - директор Офісу з розвитку підприємництва та експорту, Роман Ващук - бізнес-омбудсмен України, Денис Гарасюта - член правління ПрАТ «Експортно-кредитне агентство», Наталія Погребна - директорка департаменту економіки Київської ОВА, Михайло Непран - перший віцепрезидент ТПП України, Сергій Свистіль - голова ради Асоціації експортерів і імпортерів «ЗЕД» та співголови митного комітету ЄБА Олег Кириєвський і Олександр Лазарєв.

Учасники розмови обговорювали:

  • основні виклики, з якими стикаються українські експортери в умовах війни,
  • варіанти державної та міжнародної підтримки,
  • шляхи співпраці з урядом та громадськістю,
  • інноваційні підходи для підвищення конкурентоспроможності,
  • адаптацію стратегій до екстремальних умов.

Як зазначено, у виступі Денис Гарасюта нагадав про продукти для експортерів, які пропонує ЕКА. Перший і основний з них – страхування прямих експортних контрактів, ставка якого для країн першої категорії складає до 1%.

Також Денис Гарасюта підкреслив, що бізнес може за допомогою ЕКА отримувати банківські гарантії для контрагентів: страхування ЕКА може бути покриттям під такі гарантії.

«Держава розширила мандат ЕКА і дала нам можливість пропонувати захист від воєнних ризиків для інвесторів, які вкладають гроші в експортоорієнтовані виробництва. Презентація продукту можлива уже через декілька тижнів», – заявив член правління ЕКА.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності