Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Економічна місія Уряду Японії в Україні: інвестиції, проєкти економічного відновлення та відкриття офісу JETRO

25 Квітня 2024 16:58

Економічна місія Уряду Японії в Україні: інвестиції, проєкти економічного відновлення та відкриття офісу JETRO

Заступник міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка зустрівся з Економічною місією Уряду Японії, до складу якої входять представники Міністерства економіки, торгівлі і промисловості Японії, Міністерства землі, інфраструктури і транспорту Японії та Міністерства закордонних справ Японії. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Японія продовжує демонструвати високий рівень підтримки України і налаштованість на поглиблення економічних зв'язків. Вже зараз уряди України та Японії готують проєкт оновленої Угоди про сприяння та захист інвестицій, яка сприятиме економічному розвитку і розширенню торгівлі між двома країнами. Угода, зокрема надасть японським інвесторам надійний правовий захист та гарантії щодо їх капіталовкладень, що є важливим стимулом для інвестицій у приватний сектор та проєкти з відновлення України», - зазначив Тарас Качка.

Як зазначено, Японія планує надати 160 млн євро на підтримку проєктів економічного відновлення України. Серед пріоритетів України – енергетика, житло, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу.

Також учасники зустрічі обговорили питання участі представників Уряду Японії та японського бізнесу в URC 2024, головною метою якої є консолідація міжнародної підтримки для відновлення, відбудови, реформування та модернізації України. Крім того сторони обговорили питання підготовки до EXPO 2025 в Осаці та Міністерської зустрічі OECD.

Для розширення ділових зв'язків у сфері інвестицій та торгівлі японські партнери відкриють свій офіс JETRO у Києві.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності