Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна ратифікувала оновлену Угоду про вільну торгівлю з Канадою

12 Квітня 2024 16:04

Україна ратифікувала оновлену Угоду про вільну торгівлю з Канадою

Верховна Рада України ухвалила проєкт закону про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою (CUFTA).

Договір між двома країнами сприятиме подальшому розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва, дозволить вітчизняним товаровиробникам отримати переваги від лібералізації ринків товарів Канади та відкриває можливості для українського бізнесу, як для розширення ринків збуту, так і для розвитку й модернізації власного виробництва.

«Угода, що була укладена між Україною та Канадою, є надзвичайно важливим міжнародно-правовим документом. Канада – наш надійний партнер, причому не лише в плані надання військової допомоги, а й у плані торгово-економічних зв’язків. Угода продовжує вільний ринок, сприяє розвитку економічних відносин між нашими країнами. Згідно з документом, українські товари набувають так званого національного режиму, тобто ця угода створює додаткові можливості для наших товаровиробників, бізнесменів, відкриває ринки Канади для наших товарів та наших підприємців», - заявив народний депутат, голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

Оновлена Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою містить спеціальні нові глави про транскордонну торгівлю послугами, фінансові послуги, інвестиції, тимчасовий в’їзд для ділових осіб, телекомунікації, торгівлю та гендер, торгівлю та малі і середні підприємства, торгівлю та корінні народи і належну регуляторну практику. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Верховна Рада України ратифікувала оновлену Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою. Я вдячна колегам-депутатам за це важливе рішення. Ця торгова угода є однією з найсучасніших у світі. Я також щиро вдячна канадським партнерам за спільні зусилля в оновленні цього важливого механізму. Її ратифікація сприятиме покращенню торгівлі між Україною та Канадою. Також це забезпечить активніше залучення канадського бізнесу до відновлення України», - зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Документ також містить оновлені глави про цифрову торгівлю, правила походження, конкурентну політику, монополії та державні підприємства, державні закупівлі, навколишнє середовище, працю, прозорість, протидію корупції та відповідальну бізнес-поведінку.

Як повідомлено, під час підготовки Угоди Україна та Канада погодили сучасні переліки всіх обмежувальних заходів та зазначення можливих майбутніх застережень з питань доступу до ринку та національного режиму, які застосовуються сторонами у сфері транскордонної торгівлі послугами та інвестицій.

Ці переліки відображають режими обох сторін у секторах та підсекторах послуг, забезпечуючи прозорість та передбачуваність як для українських, так і канадських для постачальників послуг та інвесторів.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності