Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ЕКА отримало статус повноправного члена Бернського союзу

26 Квітня 2024 17:13

ЕКА отримало статус повноправного члена Бернського союзу

24 квітня 2024 року на зборах Бернського союзу (Berne Union) в Осло всі члени організації одноголосно підтримали надання ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» (ЕКА) повноправного членства. Про це повідомляє ЕКА.

До цього ЕКА було членом-спостерігачем (observer member) у Бернському союзі, що дозволяло агентству отримувати доступ до спеціалізованих звітностей та членів організації щодо ризиків торгових операцій за кожною країною загалом та за окремими контрагентами у цих країнах зокрема, підвищуючи цим ефективність роботи ЕКА в оцінці ризиків.

«У 2023 році завдяки підтримці ЕКА українські експортери отримали близько 1 мільярда гривень банківського фінансування, що сприяло реалізації експортних угод на суму 7,8 мільярда гривень. Також нам вдалося допомогти нашим клієнтам зберегти та створити понад чотири тисячі робочих місць. Ці досягнення в таких надскладних умовах для України та українського бізнесу значною мірою є результатом активної та безумовної підтримки ЕКА з боку членів Бернського союзу, які надавали нам поради, проводили навчання та ділилися досвідом. Хочу окремо відзначити нашу співпрацю з такими експортно-кредитними агентствами як KUKE, NEXI, SACE та Euler Hermes, від яких ми отримали допомогу у пошуку нових рішень. Це особливо було важливо зараз, коли ЕКА розробляє складний і унікальний продукт для страхування інвестиційних кредитів та інвестицій від військових ризиків…», – прокоментував голова правління ЕКА Руслан Гашев.

Він також відзначив внесок представника акціонера ЕКА – Міністерства економіки України: «Те, що ЕКА за два роки з моменту рестарту у цих складних умовах зуміло пройти шлях до повного члена найпотужнішого у світі об’єднання страховиків кредитів та інвестицій, було б неможливим без підтримки нашого акціонера. Враховуючи активну підтримку Міністерства економіки у нашому розвитку, вважаю рішення Бернського союзу нашою спільною заслугою».

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності