Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Угорщина погодили відкриття нового пункту пропуску

11 Квітня 2024 18:22

Україна та Угорщина погодили відкриття нового пункту пропуску

Україна та Угорщина погодили відкриття пункту пропуску «Велика Паладь – Надьгодош» для легкового транспорту та можливість руху порожніх вантажівок масою понад 7,5 тон на пункті пропуску «Лужанка – Берегшурань». Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Як зазначено, відповідні зміни до Угоди між урядами країн щодо контролю прикордонного руху підписали віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та Посол Угорщини в Україні Хеізера Антала.

«Продовжуємо послідовну роботу із розвитку західного кордону для посилення експортних можливостей та забезпечення швидкого перетину кордону пасажирським транспортом. Підписані зміни до Угоди з Угорщиною дозволяють нам розпочати планування проєктних та інфраструктурних робіт для запуску нового пункту пропуску «Велика Паладь – Надьгодош» та забезпечення руху порожніх вантажівок на «Лужанці». Також ми розглядаємо можливість будівництва нового вантажного пункту пропуску «Дийда – Берегдароц», щоб збільшити пропускну здатність українсько-угорського кордону.

Паралельно з цим працюємо, щоб розпочати предметні перемовини щодо запровадження спільного митного та прикордонного контролю з Угорщиною. Це дозволить нам пришвидшити контрольні процедури та зменшити час на перетин кордону», – наголосив Олександр Кубраков.

Після підписання змін до Угоди проєкт має бути ратифікований.

Нагадаємо, з Угорщиною діє 5 автомобільних пунктів пропуску. Пропускати вантажівки масою понад 7,5 тон може лише «Чоп – Захонь». Туди прямують як завантажені транспортні засоби, так і порожні.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності