Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Ринок IT Великої Британії 2024

11 Квітня 2024 14:54

Ринок IT Великої Британії 2024

Велика Британія – одна з пріоритетних країн для експорту українських ІТ-послуг.

Велика Британія є третьою tech-екосистемою у світі (після США та Китаю) та першою у Європі. Дохід від ІТ-послуг Великої Британії у 2023 році збільшився на 9,5%, порівняно з 2022 роком. За підсумками світових доходів від ІТ-послуг за 2022 та 2023 років Велика Британія займає стійку другу позицію у рейтингу, поступаючись лише США, проте обігнавши Китай, Японію та Німеччину.

Технологічний сектор Британії достатньо стійкий і подолав серйозні виклики, такі як Brexit і COVID-19, однак нещодавні економічні труднощі, зростання витрат на енергоносії та персонал, а також довгострокові занепокоєння щодо доступу до кадрів починають даватися в знаки. До того ж невизначеність навколо Brexit спонукає компанії шукати більш гнучкі та економічно ефективні рішення. Високорозвинена ІТ-інфраструктура та брак кваліфікованих спеціалістів, робить її привабливою для провайдерів ІТ-аутсорсингу.

Дізнайтеся детальніше про особливості ринку ІТ Великої Британії та перспективні сектори за посиланням.

Дослідження розроблено експертами Офісу з розвитку підприємництва та експорту за підтримки програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», проєкту «SME Policies and Institutions Support» (SMEPIS) на замовлення Асоціації «IT Ukraine».

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності