Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Держпродспоживслужба та Представництво ЄС в Україні обговорили наступні етапи у рамках підготовки до укладення Угоди АСАА

04 Квітня 2024 11:03

Держпродспоживслужба та Представництво ЄС в Україні обговорили наступні етапи у рамках підготовки до укладення Угоди АСАА

28 березня 2024 року відбулася зустріч фахівців Держпродспоживслужби з радником з питань торгівлі Представництва Європейського Союзу в Україні пані Анне Берсіо у рамках підготовки до укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (Угода АСАА). Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Під час зустрічі обговорили питання щодо відновлення перевірок, зокрема планових, у сферах, які будуть охоплені Угодою АСАА. Відновлення перевірок є однією з ключових рекомендацій європейської сторони, які мають бути виконані українською стороною з метою переходу до наступних кроків у рамках підготовки до укладення цього документа.

Укладення Угоди АСАА дозволить відкрити доступ промислової продукції на ринки України та країн ЄС на основі взаємного визнання результатів робіт з оцінки відповідності на таку продукцію.

Сфера відповідальності Держпродспоживслужби як органу ринкового нагляду охоплює 51 технічний регламент, що є найбільшою серед десяти органів ринкового нагляду в Україні.

Наразі відновлено здійснення планових перевірок за двома технічними регламентами, що стосуться Угоди АСАА та належать до сфери відповідальності Держпродспоживслужби, зокрема щодо низьковольтної продукції та електромагнітної сумісності.

Проведення планових перевірок буде розпочато з квітня цього року. Наразі триває підготовчий період, а саме:

  • здійснюють моніторинг ринку низьковольтної продукції:
  • встановлюють місця розповсюдження небезпечної низьковольтної продукції;
  • готують тендерні пропозиції для укладання договорів з акредитованими лабораторіями для проведення дослідження відібраних зразків продукції тощо.

Сторони домовились про проведення спільних семінарів, тренінгів з формування систематизованих знань щодо ринкового нагляду.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленостей про підтримку, співпрацю та відзначено про готовність Держпродспоживслужби як органу ринкового нагляду до відновлення перевірок.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності