Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Тривають переговори між Україною та Польщею щодо агроекспорту

28 Березня 2024 13:02

Тривають переговори між Україною та Польщею щодо агроекспорту

У Варшаві другий день тривають переговори між Україною та Польщею щодо агроекспорту. 27 березня 2024 року відбулась міжміністерська зустріч із залученням представників профільних аграрних асоціацій двох країн. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Участь у переговорах взяли з української сторони міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, заступник міністра агрополітики Маркіян Дмитрасевич, заступник міністра економіки України - Торгового представника України Тарас Качка, а з польської - міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський, заступник міністра Міхал Колодзейчак, представники українських та польських аграрних асоціацій.

Під час зустрічі Микола Сольський наголосив на важливості проведення переговорів у широкому форматі із залученням профільних асоціацій, а також пошуку рішень для вирішення ситуації з експортом української агропродукції.

Українська сторона презентувала польській аналіз свого експорту до Польщі та інших країн ЄС, а також зміни, які відбуваються в агроекспорті з початку повномасштабного вторгнення росії, зокрема завдяки роботі морського коридору. Ці цифри розвінчують негативну інформацію навколо українського агроекспорту.

Перемовини між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством сільського господарства та розвитку села Республіки Польща тривають: також заплановане спільне засідання урядів двох країн.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності