Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Відбулося 3-тє засідання Торговельного комітету Україна – Велика Британія

27 Березня 2024 10:17

Відбулося 3-тє засідання Торговельного комітету Україна – Велика Британія

21 березня 2024 року відбулося 3-тє засідання Торговельного комітету Україна – Велика Британія, передбачене положеннями Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Українську делегацію очолив заступник міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка, британську делегацію – директор з питань двосторонніх торговельних відносин Департаменту з питань бізнесу та торгівлі Кетрін Лоу.

У ході засідання сторони обговорили низку питань, що стосуються імплементації розділу IV «Торгівля та питання, пов’язані із торгівлею» зазначеної Угоди, актуальні питання двостороннього співробітництва, а також пріоритети подальшої ефективної співпраці, зокрема:

  • продовження двосторонньої лібералізації торгівлі після 31.03.2024,
  • імплементація положень Угоди про цифрову торгівлю,
  • удосконалення процедур проведення державних закупівель та вимог до локалізації виробництва в Україні,
  • питання експорту українських товарів до Великої Британії та посилення експортного контролю у контексті санкційного режиму проти російської федерації.

«Велика Британія є важливим стратегічним торговельним партнером для України. Співпраця в рамках Угоди демонструє позитивну тенденцію у розвитку торгівлі між нашими країнами. Так, у 2023 році обсяг двосторонньої торгівлі товарами між Україною та Великою Британією перевищив 1,4 млрд доларів США, що на 20% більше, ніж попереднього року. Україна зацікавлена у подальшій розбудові відносин з Великою Британією в торговельній та економічній сферах, поглибленні взаємовідносин на рівні бізнесу», - зазначив Тарас Качка.

У ході засідання з британською стороною було узгоджено подальшу взаємодію у рамках Торговельного комітету та підкомітетів у його складі.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності