Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Відбулась презентація дослідження «Digital Tiger: the Power of Ukrainian IT – 2023»

26 Березня 2024 10:49

Відбулась презентація дослідження «Digital Tiger: the Power of Ukrainian IT – 2023»

Асоціація «IT Ukraine» презентувала дослідження «Digital Tiger: the Power of Ukrainian IT – 2023».

Дослідження розроблене Асоціацією «IT Ukraine» та агенцією «Top Lead» за підтримки Міністерства цифрової трансформації України. Генеральні партнери дослідження – UKRSIBBANK BNP Paribas Group та Payoneer.

Структура:

  • Розділ «Ukraine as an IT state»: у ньому зібрані всі найбільш актуальні та валідовані дані щодо індустрії та її місця в державі.
  • У розділі «Ukraine in the global IT market» зібрано інформацію про роль ІТ України у світі, порівняння за різними показниками з іншими країнами.
  • Розділ «IT ecosystem» присвяченій ІТ-екосистемі: наявність цифрової інфраструктури, культура стартапів, виклики індустрії, цифровізація державних послуг тощо.
  • Розділ «Value of Ukraine's IT industry» про топові напрями розвитку українського ІТ-сектору, відомі бренди, M&A, PE та венчури, цінності українського ІТ тощо.

У виданні відображено стан української ІТ-індустрії за багатьма параметрами: географією співпраці та перевагою на конкурентних ринках; станом та перспективами розвитку ІТ-освіти в Україні; ІТ-екосистемою та її ключовими елементами; топовими напрямками розвитку ІТ, провідними технологіями та розвиненими вертикалями; діджиталізацією у житті українців тощо.

Українське ІТ в дослідженні порівняли з індустріями Бразилії, Чехії, Індії, Польщі за такими критеріями: бізнес-клімат; кадровий резерв і рівень технічної освіти; конкурентоспроможність та інфраструктура.

Як зазначено, станом на 2023 рік ІТ-галузь стала другою за величиною експортною галуззю та складає 42% від загального експорту послуг з України.

Протягом останніх десяти років експорт ІТ-послуг щорічно зростав у середньому на 18,7%, досягнувши рекордного рівня - 7,3 мільярда доларів у 2022 році. У 2023 році експорт трохи знизився, але Сполучені Штати залишаються провідним експортним партнером, як і десять років тому.

Дослідження «Digital Tiger: the Power of Ukrainian IT – 2023», за даними його авторів, стане дієвим інструментом просування українського ІТ і буде у відкритому доступі для українських компаній, що працюють з міжнародними партнерами та для всіх експертів, учасників ринку, медіа та партнерів, які прагнуть мати об’єктивне уявлення про українську ІТ-індустрію.

Більш детально ознайомитись з дослідженням можна за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності