Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Можливості для підприємців: використання у торговельних марках назви держави, міжнародного коду та імітація малого Герба

06 Березня 2024 17:48

Можливості для підприємців: використання у торговельних марках назви держави, міжнародного коду та імітація малого Герба

Українські підприємці зможуть офіційно використовувати у своїх торговельних марках назву держави, її міжнародний код, а також імітацію малого Державного Герба. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Відповідний наказ № 19944, який урегульовує процес отримання відповідних дозволів, Міністерство економіки України ухвалило 27 лютого 2024 року.

Цей наказ створює правові умови для діяльності Комісії з надання дозволу на використання в торговельній марці офіційної назви та міжнародного літерного коду держави Україна та/або на включення до зображення торговельної марки імітації малого Державного Герба України.

Діяльність Комісії сприятиме захисту національної символіки та забезпеченню відповідності використання офіційних символів держави у комерційних цілях.

У наказі детально визначено завдання та повноваження Комісії, порядок її формування, умови надання дозволів, а також процедурні аспекти подання клопотань та їх розгляду. У документі встановлено чіткі вимоги до клопотань та порядку їх подання, що спрощує процес отримання дозволів для громадян та підприємців.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності