Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Стартував проєкт «Шлях України до Європейського Союзу. Досвід вступу Польщі»

15 Лютого 2024 17:03

Стартував проєкт «Шлях України до Європейського Союзу. Досвід вступу Польщі»

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) у співпраці з Варшавським інститутом підприємництва (Warsaw Enterprise Institute, WEI) запускає проєкт «Шлях України до Європейського Союзу. Досвід вступу Польщі».

Головною метою проєкту є підтримка підготовки України та українських підприємців до майбутнього членства в Європейському Союзі шляхом аналізу досвіду польських підприємців у роботі на європейських ринках та поточних зусиль України щодо інтеграції, зокрема через інструменти Угоди про асоціацію.

Як зазначено, у проєкті відзначать можливості та виклики, які постають перед українською економікою у зв'язку зі вступом до ЄС, необхідність адаптації до вимог вільної ринкової економіки, перспективи співпраці польських та українських підприємців на спільному європейському ринку.

Також увагу буде зосереджено на чутливих секторах економіки, які, з одного боку, можуть становити значні виклики як потенційні сфери конкуренції та суперечок між польськими та українськими підприємцями, а, з іншого боку, обговорюватимуть ті сфери, які можуть стати місцем співпраці та взаємного доповнення між економіками, такі як:

  • енергетика;
  • продовольство та сільське господарство;
  • транспорт та логістика;
  • фармацевтика;
  • будівництво та виробництво будівельних матеріалів;
  • деревообробна та меблева промисловість.

Основною цільовою групою проєкту стануть українські та польські підприємці та їхні об’єднання. Вони зможуть усвідомити складність процесу вступу України та виклики, які стоять перед органами державної влади обох країн, європейськими інституціями, а також польськими та українськими підприємцями.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності