Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Приватні інвестиції, розвиток експорту та підтримка МСБ: USAID допоможе Україні імплементувати програми

14 Лютого 2024 14:02

Приватні інвестиції, розвиток експорту та підтримка МСБ: USAID допоможе Україні імплементувати програми

Перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки України Юлія Свириденко зустрілася з послом Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк та директором Місії USAID в Україні Джеймсом Хоупом. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Під час розмови українська сторона презентувала 11 ключових пріоритетів на цей рік, а також ініціативи в рамках Ukraine Facility. Мова йшла про:

  • розширення можливостей для українського експорту,
  • залучення інвестицій,
  • реформи в енергетичному секторі тощо.

Також сторони обговорили можливості участі американського бізнесу та місії USAID в реалізації спільних проєктів.

«Хочу подякувати Сполученим Штатам за непохитну підтримку України під час війни з росією. Зараз ми прагнемо якомога скорішого відновлення економіки, яке неможливе без залучення приватних інвестицій. А для цього ми маємо розширити можливості для страхування інвесторів від військових ризиків. На жаль, українське ЕКА має обмежені можливості щодо збільшення фінансування відповідних програм. Тому пропонуємо розглянути можливості щодо розширення страхування інвесторів з боку DFC або інших фінансових організацій», - наголосила Юлія Свириденко.

Сторони домовились, що USAID долучиться до обговорення Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва на період до 2027 року, яку зараз розробляє Міністерство економіки України разом з Міністерством цифрової трансформації та Офісом з розвитку підприємництва та експорту. ЇЇ мета – сприяти розв’язанню нагальних проблем малого та середнього бізнесу, які стосуються доступу до фінансування, перебоїв з логістикою, зниження купівельної спроможності та нестачі кваліфікованих кадрів.

«Цього року ми хочемо модернізувати програми підтримки малого та середнього бізнесу заради підвищення їхньої ефективності. Маємо сфокусуватись на створенні нових робочих місць та збільшенні вкладу нових підприємств у створення додаткового ВВП. Тому більше уваги будемо приділяти саме розвитку малого та середнього бізнесу, особливо переробних підприємств. Запрошуємо американських колег не тільки розширити фінансову підтримку відповідних програм, а й поділитись власним досвідом щодо того, як зробити підтримку малого та середнього бізнесу ще більш ефективною», - розповіла Юлія Свириденко.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності