Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

В Україні у 2023 році зареєстровано понад 22 тисячі потужностей операторів ринку харчових продуктів

26 Січня 2024 17:19

В Україні у 2023 році зареєстровано понад 22 тисячі потужностей операторів ринку харчових продуктів

Одним із пріоритетних напрямів роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів є державний нагляд і контроль у сфері безпечності харчових продуктів. Державна реєстрація потужностей оператора ринку та видача експлуатаційних дозволів є одним із інструментів забезпечення простежуванності харчових продуктів з метою захисту вітчизняних споживачів, а також забезпечення іміджу України як надійного експортера на міжнародному ринку. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Протягом 2023 року в Україні територіальним органами Держпродспоживслужби зареєстровано 22 380 потужностей з виробництва та/або обігу харчових продуктів (найбільше у Київській, Полтавській та Дніпропетровській областях), а 1251 потужність у 2023 році припинили свою діяльність. Як зазначено, експлуатаційний дозвіл у 2023 році отримали 599 операторів ринку харчових і нехарчових продуктів тваринного походження (найбільше ув Дніпропетровській, Київській та Львівській областях), відмовлено у видачі 143 суб’єктам господарювання та анульовано 237 експлуатаційних дозволів.

Держпродспоживслужба звертає увагу, що КМУ постановою №27 від 12.01.2024 затвердив новий Порядок видачі, відмови у видачі, анулювання, тимчасового припинення дії, переоформлення та поновлення дії експлуатаційного дозволу, форми експлуатаційного дозволу, який набуде чинності через 6 місяців, у червні цього року.

Держпродспоживслужба нагадує, що отримання експлуатаційного дозволу є обов’язковим для операторів ринку, які провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження на кожну окрему потужність до початку її експлуатації, а державній реєстрації підлягають потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу, що регламентується статтею 23 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності