Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Держмитслужба перейшла на нову систему управління гарантіями

25 Січня 2024 17:18

Держмитслужба перейшла на нову систему управління гарантіями

У новій електронній системі всі види гарантій подають у безпаперовій формі, так само до них вносять зміни та відкликають. Одноразові (індивідуальні) гарантії тепер також обробляють у новій системі. Про це повідомляє Держмитслужба.

Способів подання чотири - через онлайн API, офлайн API, електронну пошту та особистий кабінет на порталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» Держмитслужби.

У графі «В» митної декларації тепер у всіх випадках треба вказувати GRN (номер гарантії, присвоєний митницею) замість номера, присвоєного гарантом.

В особистому кабінеті також забезпечено надання повної інформації про весь життєвий цикл гарантій - як для учасників ЗЕД, так і для гарантів.

Використання ж гарантій у паперовій формі тепер допускають винятково у разі виходу з ладу електронної системи управління гарантіями або інших систем, що забезпечують функціонування електронних інформаційних ресурсів митних органів.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності