Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Правління ЕКА затвердило зміни до продуктової лінійки агентства

24 Січня 2024 10:56

Правління ЕКА затвердило зміни до продуктової лінійки агентства

Відтепер експортні кредити, банківські гарантії та дебіторська заборгованість за зовнішньоекономічними договорами (контрактами) страхуватимуть на базі All risk, коли покривається будь-який ризик, окрім винятків, зазначених у договорі страхування. Про це повідомляє ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» (ЕКА).

«ЕКА не зупиняється на досягнутому та продовжує вдосконалювати свою продуктову лінійку відповідно до нових викликів сьогодення», – каже заступниця голови правління ЕКА Оксана Очеретяна.

Як зазначено, найбільших змін зазнала партнерська програма страхування експортних кредитів портфельним методом: тепер банки-партнери ЕКА зможуть включати до портфеля застрахованих експортних кредитів не лише короткострокові кредити до одного року, але й довгострокові кредити терміном до п’яти років (наприклад, на придбання основних засобів чи поповнення обігових коштів).

ЕКА врахувало напрацьований досвід та побажання учасників партнерської програми страхування і максимально спростило вимоги до експортного кредиту, позичальника та зовнішньоекономічного договору (контракту) для зниження бар’єрів входження нових банків до партнерської програми.

Також оновлені продукти наближені до міжнародних стандартів, що передбачає мінімізацію втручання ЕКА у діяльність учасників взаємовідносин (експортерів, імпортерів, банків) та зменшення документообігу між сторонами договору страхування.

Подати заявку на отримання доступного кредиту експортер може за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності