Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Вантажообіг через порти Дунаю у 2023 році

09 Січня 2024 18:07

Вантажообіг через порти Дунаю у 2023 році

Голова ДП «Адміністрація морських портів України» Юрій Литвин розповів про основні результати роботи над розвитком портів Дунайського кластеру. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«В умовах нестабільної безпекової ситуації в Чорному морі дунайські порти лишилися одним з найбільш надійних експортних шляхів. Саме тому велика частка зусиль була спрямована на оптимізацію роботи цих портів.

За 2023 нам вдалося досягти рекордних результатів – завдяки нашій діяльності за рік через порти Дунаю пройшло понад 29 мільйонів тонн вантажів. Це приріст у майже 6 разів, порівняно з довоєнним періодом. Також кількість суднозаводів збільшилася вдвічі – 13 045 одиниць, порівняно з 8 944 у 2022 році.

Спільно з бізнесом у 2023 році ми запустили 23 точки перевалки, реалізуємо ще 15 таких інвестиційних проєктів у портах Ізмаїлу та Рені. Протягом 2022-2023 років виконано експлуатаційне днопоглиблення в обсязі 3,33 мільйона кубічних метри, що допомогло суттєво збільшити кількість прохідних суден. Збільшена чисельність лоцманського складу. У порту Рені біля причалів одночасно розміщувались 22 морських судна і 40 барж», – зазначив Юрій Литвин.

У пріоритетах на 2024 рік Юрій Литвин окреслив:

  • Підтримку паспортних глибин морських портів України;
  • Цифровізацію процесів у портах Дунаю, об’єднання їх в одну спільну диспетчерську систему з портами Великої Одеси;
  • Технічне забезпечення лоцманів та оновлення систем моніторингу руху суден;
  • Виконання ремонтів автошляхів та залізничних колій;
  • Міжнародне співробітництво у рамках RDNA 3;
  • Розвиток українського морського коридору, розширення номенклатури вантажів, що обробляють у портах.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності