Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

КМУ скасував обмеження для розрахунків за імпорт товарів і послуг

09 Травня 2024 11:54

КМУ скасував обмеження для розрахунків за імпорт товарів і послуг

Уряд скасував обмеження для розрахунків за імпорт робіт та послуг постановою від 7 травня 2024 року № 519. Таке рішення було ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів України 7 травня 2024 року. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Сьогоднішнє рішення матиме позитивний вплив на розвиток приватного сектору в Україні. Валютна лібералізація дозволить українському бізнесу розвиватись, виходити на нові ринки, нарощувати експорт. Водночас це можливість активніше залучати інвестиції, адже саме валютні обмеження для багатьох представників приватного сектору були стримуючим фактором перед виходом на український ринок», - прокоментувала Перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

Міністр нагадала, що Мінекономіки від першого дня запровадження суворих валютних обмежень відстоювало необхідність їхнього зняття відповідно до обставин та проводило щодо цього обговорення з Національним банком України. Як зазначено, робота над подальшими кроками щодо лібералізації триває і далі, зокрема щодо збільшення граничних термінів розрахунків.

Згідно з рішенням Уряду, скасовано постанову Кабінету Міністрів України, якою вводили обмеження розрахунків за імпорт товарів і послуг у зв’язку з запровадженням в Україні воєнного стану (постанова від 24.02.2022 № 153).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності