Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Литовсько-українська співпраця: практика імплементації та виконання вимог права ЄС у галузі рибного господарства

09 Травня 2024 18:27

Литовсько-українська співпраця: практика імплементації та виконання вимог права ЄС у галузі рибного господарства

29 квітня 2024 року відбулися дистанційні консультації Державного агентства розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм з представниками Міністерства сільського господарства Литовської Республіки, у рамках яких литовська сторона поінформувала про національну систему управління рибним господарством, а також практику імплементації та виконання вимог права ЄС у галузі рибного господарства. Про це повідомляє Держрибагентство.

Від України у консультаціях взяли участь представники Мінагрополітики, Держрибагентства, проєкту Інституційної та політичної реформи дрібномасштабного сільського господарства (IPRSA) та наукових установ.

Під час дискусії обговорювали питання регулювання рибогосподарської галузі, зокрема структури органів управління в Литві, досвід імплементації у національне законодавство окремих положень актів права ЄС, організації наукового забезпечення галузі, регулювання ринку риби та рибопродукції тощо.

Як зазначено, подібні заходи дають можливість краще зрозуміти специфіку європейського законодавства та сформувати власне бачення шляхів впровадження інструментів і механізмів, які будуть відповідати високим стандартам ЄС.

Представниця Міністерства сільського господарства Литовської Республіки пані Лева Зундін наголосила, що процес адаптації законодавства до вимог ЄС може бути складним, при цьому запевнила у готовності литовської сторони надавати українським колегам максимальну підтримку на всіх етапах цієї роботи.

За результатами заходу сторони домовились підтримувати постійний діалог з питань європейської інтеграції України і найближчим часом провести чергову зустріч для більш детального обговорення особливостей європейської рибогосподарської політики.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності