Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

USAID відкриває програму «Harvest» для допомоги аграрному сектору України

08 Травня 2024 11:02

USAID відкриває програму «Harvest» для допомоги аграрному сектору України

Агентство США з міжнародного розвитку USAID оголосило про нову програму USAID «Harvest» («Урожай»). Про це повідомляє USAID.

Так, заступниця адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Ізобель Коулмен повідомила, що USAID виділить майже $60 млн на впровадження нової програми «Harvest» («Урожай»), яка допоможе пом'якшити вплив російської війни на сільськогосподарське виробництво в Україні та прискорити економічне відновлення України.

Як зазначено, програма має на меті допомогти українським аграріям підвищити ефективність виробництва, зробити його стійкішим і більш конкурентоспроможним під час війни, та поряд із цим закласти основу для довготривалого сталого розвитку українського агросектору. У рамках Harvest USAID сприятиме створенню в Україні такого регуляторного та бізнес-середовища, яке розкриє потенціал для інновацій та допоможе залучити ресурси приватного бізнесу, аби допомогти українським агровиробникам і далі годувати свою країну та багато інших країн світу.

Під час заходу, присвяченого започаткуванню програми, пані Коулмен підкреслила важливість українського сільського господарства як для економіки країни, так і для продовольчої безпеки у всьому світі.

Згідно з повідомленням USAID, попри розв'язану Росією жорстоку війну та спроби знищити українські землі й інфраструктуру експорту с/г продукції, агросектор і далі залишається одним із головних рушіїв української економіки; у 2023 році він забезпечив понад 60% надходжень від експорту товарів.

Програма «Harvest» стане одним із елементів створеної USAID унікальної Ініціативи стійкості сільського господарства в Україні (AGRI-Україна).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності