Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Комітет з питань інтеграції України до ЄС рекомендує ВРУ ухвалити законопроєкти щодо залучення фінансування на розвиток транскордонної співпраці

09 Травня 2024 16:54

Комітет з питань інтеграції України до ЄС рекомендує ВРУ ухвалити законопроєкти щодо залучення фінансування на розвиток транскордонної співпраці

Комітет з питань інтеграції України до ЄС на засіданні 7 травня 2024 року розглянув низку законопроєктів, які стосуються фінансування Програми «Interreg». Про це повідомляє Верховна Рада України.

Interreg - це програма транснаціонального співробітництва. Вона спрямована на розвиток прикордонних регіонів України і має зобов’язання наблизити їхній розвиток до європейського рівня.

Серед законопроєктів, які стосуються ратифікації Угоди про фінансування в рамках Interreg - проєкт Закону №0259 про ратифікацію Угоди про фінансування Програми «Interreg» (Interreg VI-B) NEXT «Басейн Чорного моря». Проєкт Закону передбачається ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми «Interreg».

Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу та в цілому.

Ще один законопроєкт, який стосується цієї програми - проєкт Закону №0260 про ратифікацію Угоди про фінансування Програми «Interreg» (Interreg VI-А) NEXT «Румунія – Україна». Він передбачає ратифікацію Угоди, що спрямована на створення умов для залучення міжнародної технічної допомоги для розвитку прикордонних регіонів України та Румунії.

Комітет ухвалив рішення внести законопроєкт на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати прийняти його за основу і в цілому.

Подібні рішення члени Комітету ухвалили і щодо законопроєкту №0261, який стосується транскордонної співпраці прикордонних регіонів України, Угорщини, Словаччини та Румунії та проєкту Закону №0263, який передбачає ратифікацію Угоди для залучення технічної допомоги для розвитку прикордонних регіонів України та Польщі.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності