Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Посилення експортної спроможності – головний інструмент економічного відновлення України

11 Січня 2024 15:07

Посилення експортної спроможності – головний інструмент економічного відновлення України

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков під час підсумкової зустрічі міністерства з головами дипмісій та громадськістю розповів про основні досягнення у напрямку нарощування обертів українського експорту. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Нарощування експорту є однією з основних складових економічного відновлення України. Сьогодні системно працює український коридор – тимчасовий морський шлях Чорним морем. З серпня ним вже скористалось майже 250 суден. Це понад 10 мільйона вантажів, з яких 6 мільйонів – агропродукція. Наразі темпи зростання експорту через український коридор вже суттєво перебільшили темпи зростання експорту в рамках Зернової ініціативи.

На додаток до цього ми продовжуємо розвивати альтернативні експортні шляхи. Ми зосередилися на морських портах Дунайського кластеру. До війни експорт через цей напрямок складав 1,5% від загального обсягу, водночас завдяки розвитку портів на Дунаї цей показник збільшився до 30%», – зазначив Юрій Васьков.

За словами заступника міністра, значна переорієнтація експорту через порти Дунаю та вжиті заходи щодо їх розвитку призвели до рекордної цифри перевалки вантажів по цьому напрямку – 120 тисяч тонн на добу. Попри функціонування українського коридору розвиток портів Дунайського кластеру залишається одним з пріоритетів Міністерства відновлення на 2024 рік.

Також серед основних досягнень 2023 року Юрій Васьков виділив прогрес у реформуванні законодавства, подальшому розвитку логістичних маршрутів, співпраці з міжнародними партнерами.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності