Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Нова грантова програма від Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу»

02 Січня 2024 11:38

Нова грантова програма від Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу»

Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» (раніше - Проєкт USAID «Реформування фінансового сектору») у партнерстві з Міністерством економіки України оголошує запит на отримання концепцій використання грантових коштів (Request for Concepts) від українських підприємств, які потребують підтримки для забезпечення зростання бізнесу, зокрема для збільшення продажів, нарощування експорту та створення нових робочих місць.

До подання концепцій запрошують середні та великі приватні українські підприємства.

Концепції мають бути подані не пізніше 29 лютого 2024 року.

Загальна сума програми складає 15 мільйонів доларів США.

Очікується надання грантових нагород у діапазоні 250,000.00 – 2,000,000.00 доларів США. За результатами реалізації концепцій підприємства-учасники мають досягти збільшення продажів принаймні у п’ятикратному обсязі (порівняно із сумою запитуваної грантової підтримки). Також одним із критеріїв оцінки буде кількість створених робочих місць.

Важливою умовою для отримання грантових коштів є вкладення додаткових коштів – власних коштів підприємства або інших залучених підприємством ресурсів, спрямованих на реалізацію концепції та досягнення цілей зі збільшення продажів, експорту та створення нових робочих місць.

Орієнтовний мінімальний обсяг річних продажів учасників очікується на рівні 8 мільйонів доларів США (у гривневому еквіваленті). Цей показник є важливим з огляду на те, що цільовий приріст продажів за результатами реалізації концепції має скласти мінімум 2 мільйони доларів США.

Надання грантових коштів буде відбуватися відповідно до певних досягнутих результатів згідно з вищезазначеними цілями програми. Очікується, що концепції будуть втілені впродовж 12-24 місяців. Відбір буде відбуватися у два етапи:

  • 1-ий етап – оцінювання концепцій.
  • 2-ий етап – учасникам, які презентують кращі концепції використання грантових коштів з огляду на досягнення цілей програми, буде запропоновано подати деталізовані грантові заявки.

Більш детально за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності