Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Президент України підписав закон про страхування інвестицій від воєнних ризиків

22 Грудня 2023 13:53

Президент України підписав закон про страхування інвестицій від воєнних ризиків

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №9105 щодо страхування інвестицій від воєнних ризиків. Документ опубліковано на сайті ВРУ та набирає чинності з 1 січня 2024 року.

Закон дозволяє Експортно-кредитному агентству (ЕКА) страхувати інвестиції вітчизняного бізнесу від воєнних та політичних ризиків.

Як зазначено, українські інвестори не могли страхувати свої інвестиції в Україну від воєнних ризиків, оскільки цей механізм був доступний лише для іноземців через їхні національні експортно-кредитні агенції.

ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» могло підтримувати страхування та кредитування лише експортних контрактів. Закон знімає ці обмеження.

Закон передбачає, що страхування здійснюватимуть під час спрямування інвестицій на створення об'єктів та інфраструктури, необхідної для розвитку переробної промисловості та експорту товарів (робіт, послуг) українського походження.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності