Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ЕКА застрахувало кредит для ГК «Інтерджус» і підтримало майже 100 млн грн експорту

21 Грудня 2023 15:56

ЕКА застрахувало кредит для ГК «Інтерджус» і підтримало майже 100 млн грн експорту

Перший український міжнародний банк (ПУМБ) застрахував в Експортно-кредитному агентстві фінансування для групи компаній «Інтерджус» на суму 2 млн дол. для закупівлі сировини.

Група компаній «Інтерджус» входить до чільної 5-ки найбільших виробників фруктових концентратів та пюре в Україні. Підписана угода дозволить підприємству додатково виготовити близько 3 тис. тонн фруктового концентрату та експортувати продукцію замовникам – провідним виробникам соків Європи та США.

«Кредит для «Інтерджус» – перший, виданий ПУМБ в рамках програми індивідуального страхування в ЕКА, але не перший у рамках співпраці Агентства і банку за програмою кредитування експортерів зі спрощеними вимогами до застави. Цією угодою ми підтримуємо майже 100 млн грн експорту в США і не сумніваємося, що у 2024 році ця сума стабільно зростатиме», – каже голова правління ЕКА Руслан Гашев.

«Для стимулювання та збільшення присутності українських компаній на світових ринках належна підтримка має бути надана на всіх рівнях. Ми пишаємось тим, що завдяки співпраці з ЕКА у ПУМБ є можливість продовжувати гідно підтримувати українські компанії швидко, без додаткових застав та з найменшими для себе ризиками», – говорить Сергій Магдич, заступник голови правління з корпоративного бізнесу ПУМБ.

За словами директора ГК «Інтерджус» Михайла Дамаскіна, нарощувати потужності та об’єми виробництва без залучення додаткового фінансування було майже неможливо у мирний час, ще більш нереалістичною ця перспектива виглядає під час воєнних подій.

«Тож добре, коли твої амбіції знаходять підтримку як з боку держави, так і фінансових установ», – зазначив він.

Подати заявку на отримання доступного кредиту експортер може за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності