Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Держмитслужба погодила з DG TAXUD перенесення застосування нової транзитної декларації

07 Грудня 2023 15:39

Держмитслужба погодила з DG TAXUD перенесення застосування нової транзитної декларації

Державна митна служба України погодила з Генеральним директоратом з питань оподаткування та митного союзу Єврокомісії (DG TAXUD) відтермінування переходу на застосування NCTS (Фаза 5) з урахуванням запиту від бізнес-спільноти. Про це повідомляє Держмитслужба.

Так, представники бізнесу висловили занепокоєння щодо переходу на застосування NCTS (Фаза 5) з 1 грудня 2023 року. Як зазначено, це зумовлено тим, що необхідний додатковий час на тестування брокерського програмного забезпечення та підготовку самих компаній до нових підходів.

Перенесення дати запуску NCTS (Фаза 5) надасть розробникам брокерського програмного забезпечення додатковий час для тестування своїх систем в частині обміну повідомленнями з новим програмним забезпеченням NCTS (Фаза 5) Держмитслужби.

З метою мінімізації ризиків переходу бізнесу на застосування NCTS (Фаза 5) Держмитслужба підписала контракт на розробку порталу трейдера, який буде альтернативним брокерському програмному забезпеченню ІТ-рішенням для подачі декларацій у NCTS (Фаза 5).

Очікується, що новий портал трейдера буде доступним бізнесу в кінці І кварталу 2024 року.

Водночас Держмитслужба взяла на себе зобов’язання здійснити перехід на застосування NCTS (Фаза 5) не пізніше 1 травня 2024 року з урахуванням готовності нового порталу трейдера та/або брокерського програмного забезпечення до повноцінної взаємодії відповідно до вимог NCTS (Фаза 5).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності