Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

87-ме засідання Підкомітету з питань санітарних та фітосанітарних заходів СОТ

30 Листопада 2023 18:12

87-ме засідання Підкомітету з питань санітарних та фітосанітарних заходів СОТ

Нещодавно у Женеві відбулось 87-ме засідання Підкомітету з питань санітарних та фітосанітарних заходів Світової організації торгівлі. Участь у заході взяла українська делегація в складі фахівців Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Міністерства економіки України. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Делегати проголосили спільну заяву від імені України щодо поточних викликів у сфері санітарних, фітосанітарних заходів та міжнародної торгівлі, які стоять перед країною в умовах збройної агресії рф.

За час засідання було проведено низку консультацій з колегами із країн-торговельних партнерів України стосовно вирішення проблемних питань у торгівлі агропродовольчими продуктами, окреслено шляхи майбутньої взаємодії.

Як зазначено, з метою вдосконалення професійних знань фахівці ветеринарної та фітосанітарних сфер пройшли практичне навчання щодо використання інструменту «Better Training for Safer Food» (BTSF) шляхом навчання у BTSF Academy, а також послухали цикл лекцій стосовно шляхів виявлення та протистояння дезінформації.

Участь у черговому засіданні Світової організації торгівлі - це послідовний крок в ефективному розвитку експортного потенціалу України в агропродовольчому секторі, чому сприяє обмін інформацією та налагодження взаємодії з міжнародними партнерами, а також їх підтримка на шляху до євроатлантичної інтеграції.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності