Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Спрощено процедуру експорту українських зернових до Індії

22 Листопада 2023 17:08

Спрощено процедуру експорту українських зернових до Індії

Ввезення до Республіки Індія українських зернових було значно ускладнено через обов’язкові вимоги індійської сторони щодо фумігації препаратами з діючою речовиною метилбромід (СН3Br). Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Починаючи з 2016 року щорічно Посольство України в Республіці Індія, Мінагрополітики, Мінекономіки, Держпродспоживслуба та профільні асоціації, що опікуються питанням знезараження і експорту зернових за підтримки ФАО, проводили низку заходів щодо лібералізації ввезення українського зерна у частині надання можливостей проводити фумігацію препаратами на основі фосфіну (PH3) без сплати додаткових платежів (пені).

Як зазначено, за результатами проведених заходів та переговорів Міністерство сільського господарства і добробуту фермерів Індії внесло Україну до переліку країн, які не обробляють зернові фумігантами з діючою речовиною метилбромід (СН3Br).

Це дозволяє звільнити вітчизняних експортерів від сплати передбачених місцевим законодавством додаткових платежів (пені) та експортувати зернові вантажі за умови проведення знезараження препаратами на основі фосфіду алюмінію.

Наразі українське зерно для експорту до Республіки Індія може бути знезаражене препаратами на основі фосфіду алюмінію.

Повний перелік країн розміщено на офіційному сайті дирекції із захисту, зберігання та карантину рослин департаменту сільського господарства і добробуту фермерів Індії при Міністерстві сільського господарства і добробуту фермерів Індії за посиланням (Перелік країн бромід).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності