Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

На українсько-молдовському кордоні організують спільний прикордонно-митний контроль

25 Жовтня 2023 17:07

На українсько-молдовському кордоні організують спільний прикордонно-митний контроль

Нещодавно відбулася чотиристороння зустріч представників митних і прикордонних органів України та Республіки Молдова, у рамках якої підписано міжвідомчий Протокол щодо організації спільного контролю у пункті пропуску для залізничного сполучення «Кучурган-Новосавицьке» на території України. Підписання протоколів відбулося за онлайн-участі Прем'єр-міністрів України та Республіки Молдова. Про це повідомляє Держмитслужба.

Військова агресія росії проти України призвела до зміни міжнародних ланцюгів постачання, тому суттєво збільшилися транспортні потоки через пункти пропуску на ділянці державного кордону України з країнами-членами ЄС та Республікою Молдова.

Українські підприємці сподіваються на створення нових транспортних коридорів для експорту зерна, металопродукції, транскордонного руху інших товарів, важливим елементом яких є відновлення залізничного руху через пункт пропуску «Кучурган-Новосавицьке».

Розширення практики спільного контролю на українсько-молдовському кордоні є важливим елементом інтегрованого управління кордонами, який ґрунтується на кращих європейських практиках, що цілком відповідає євроінетеграційним прагненням обох країн.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності