Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Підтримка українського експорту Молдовою і Румунією через «Шляхи солідарності»

18 Жовтня 2023 11:17

Підтримка українського експорту Молдовою і Румунією через «Шляхи солідарності»

Транзит до портів Рені та Джурджулешти – основний маршрут перевезень українських зернових, який має великий потенціал, тому Україні важлива підтримка Молдови і Румунії у вирішенні питання експорту агропродукції. Про це під час онлайн-виступу на Другому міжнародному форумі сприяння торгівлі «Підтримка українського експорту через «Шляхи солідарності» заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський. Про це повідомляє Мінагрополітики.

Захід відбувся в Кишиневі за підтримки Європейського Союзу.

За словами міністра, між Україною та Молдовою склалися конструктивні стосунки, всі питання щодо продовження роботи «Шляхів солідарності» вирішують спільно. Зокрема, щодо збільшення транзиту сільськогосподарської продукції молдовською залізницею в напрямку портів Рені і Джурджулешти та спрощення перевірок на кордонах з Молдовою і Румунією.

«Системна робота з Молдовою і Румунією щодо експорту української агропродукції - приклад якісної співпраці. Є плани збільшити транзит в сторону дунайських та румунських портів. Для цього треба ще багато зробити. Наразі транспортують 2,4-2,5 млн тонн на місяць. Роль Молдови тут дуже суттєва. Дякую за щиру і постійну підтримку та роботу і розраховуємо на це надалі», - зауважив Микола Сольський.

Як зазначив міністр сільського господарства та продовольчої промисловості Республіки Молдова Володимир Боля, підтримка «Шляхів солідарності» - пріоритет для Молдови. Він підтвердив наміри збільшення пропускної можливості порту Джурджулешти та оптимізації транспортного потоку.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності