Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Потенціал виробництва біометану, біоетанолу та перспективи експорту

05 Жовтня 2023 10:47

Потенціал виробництва біометану, біоетанолу та перспективи експорту

Виробництво біометану, біоетанолу та біодизелю важливе для агросектору і переробної промисловості та для забезпечення енергетичної незалежності України. Про це повідомляє Мінагрополітики.

Так, нещодавно заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня виступив на онлайн-тренінгу щодо енергетичного потенціалу біомаси для виробництва моторного біопалива 1-го і 2-го покоління.

За його словами, згідно з прогнозами, у 2030 році український бізнес зможе виробляти до 1 млрд кубів біометану, а у 2050-му - 16 млрд кубів.

«Для агросектору переробка відходів у біометан та біоетанол - це додаткова ефективність і додана вартість. Більше прибутку. Раніше аграрії не знали, як краще утилізувати відходи, а тепер в Україні вже є перший біометановий завод і заплановано відкриття нових до кінця року», - зазначив Віталій Головня.

Заступник міністра підкреслив, що важливий напрямок розвитку галузі – експорт біометану, зокрема на європейський ринок. Відповідний законопроєкт вже підготовлено до першого читання у парламенті.

Віталій Головня повідомив, що більшість біоетанолу, який виробляють в Україні, йде на експорт до ЄС, а в Україні біоетанол вже додають у бензин. Після ухвалення відповідного закону виробники будуть зобов’язані використовувати щонайменше 5% біопалива в автобензині.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності