Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

FAO розглянула питання розвитку рибних ринків

04 Жовтня 2023 18:19

FAO розглянула питання розвитку рибних ринків

Світовий досвід та практика забезпечення розвитку ринків риби і рибної продукції, роль доступу до ринків у забезпеченні продовольчої безпеки, збереження водних біоресурсів, боротьба з незаконним, непідзвітним та нерегульованим рибальством, сприяння сталому розвитку рибальства та аквакультури розглядались на 19-й сесії підкомітету з торгівлі рибою Комітету з рибного господарства Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) у м. Берген, Королівство Норвегія. Про це повідомляє Державне агентство меліорації та рибного господарства України.

Представниця Держрибагентства взяла участь в обговоренні національного досвіду, що стосується сектору риболовства та аквакультури у сфері торгівлі, водночас проінформувала про теперішній стан рибного господарства України.

Окремо було повідомлено про збитки завдані збройною агресією рф, вплив війни на внутрішній ринок риби та рибопродукції і наслідки для продовольчої безпеки України в цілому.

Як зазначено, світову спільноту було проінформовано про розпочату у 2022 році комплексну реформу галузі рибного господарства України, стан її впровадження, зокрема у частині цифровізації галузі, запровадження системи простежуваності водних біоресурсів, удосконалення системи боротьби з ННН-рибальством тощо.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності