Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Виробник вікон з допомогою ЕКА починає експорт до США та збільшує обсяг закордонних продажів

28 Вересня 2023 10:02

Виробник вікон з допомогою ЕКА починає експорт до США та збільшує обсяг закордонних продажів

Українським експортерам під час війни особливо не вистачає фінансових ресурсів, вони потребують кредитної підтримки. Для банків кредити під час дії воєнного стану ризиковані.

Держава через інструмент Експортно-кредитного агентства вирішує цю проблему, адже виступає гарантом повернення виданих позик на виконання зовнішньоекономічних договорів (ЗЕД), що робить банківські кредити доступнішими для українських експортерів.

Так, ТОВ «Віконенко» – виробник дерев’яних та металопластикових вікон з Тернопільщини – розпочало експорт своєї продукції у 2020 році, а до початку повномасштабного вторгнення він складав близько 10% загального обсягу.

Підприємство планувало збільшити цю цифру, розпочавши постачання на ринок США та розширивши перелік партнерів у Євросоюзі.

«Для нарощення експортних продажів нам потрібні були додаткові обігові кошти, оскільки клієнти в умовах воєнного стану в Україні не погоджувалися на 100% авансу. Компанія не могла закуповувати в достатній кількості матеріали, а отже могла приймати обмежену кількість замовлень», – згадує фінансова директорка Юлія Данча.

Про програму портфельного страхування експортних кредитів, яку Експортно-кредитне агентство реалізовує з банками-партнерами з червня минулого року, дізналися у своєму регіональному офісі Ощадбанку.

«Нам детально розповіли про цей продукт і його переваги і ми почали працювати над заявкою. Менеджери банку, які вели наш проєкт, були постійно на зв’язку та допомагали з оформленням», – каже Юлія Данча.

З моменту подачі заявки до ухвалення позитивно рішення пройшло близько трьох тижнів.

Компанія отримала відновлювальну кредитну лінію на 7 млн грн, вирішила питання обігових коштів, почала експортувати до США і збільшила об’єм експортних замовлень до 35%, а також зберегла 10 робочих місць.

«Завдяки програмі ЕКА ми можемо виготовляти замовлення при меншому авансі, а для клієнтів розмір авансу, як і терміни виготовлення, мають важливе значення», – каже фінансова директорка «Віконенко». – Ми плануємо збільшувати частку експорту за рахунок пошуку нових ринків збуту та розраховуємо отримати кредити під нові експортні контракти. Колегам також радимо звернути увагу на цей продукт».

Подати заявку на отримання доступного кредиту експортер може за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності