Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Микола Сольський та Норберт Лінс обговорили компенсацію логістичних витрат на транспортування агропродукції

24 Серпня 2023 15:58

Микола Сольський та Норберт Лінс обговорили компенсацію логістичних витрат на транспортування агропродукції

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів онлайн-зустріч з головою Комітету з питань сільського господарства та розвитку села Європарламенту Норбертом Лінсом. Про це повідомляє Мінагрополітики.

Під час розмови були обговорені питання надання Європейською комісією компенсації логістичних витрат на транспортування аграрної продукції з України до морських портів Німеччини, Італії, Латвії, Литви, Хорватії, Словенії та Нідерландів. Також на зустрічі йшлося про перенесення ветеринарного контролю аграрної продукції з прикордонних пунктів пропуску з Україною на територію країн призначення.

Микола Сольський наголосив на важливості отримання компенсацій для українських аграріїв, зважаючи на складну логістику, заборону країн-сусідів експорту українських 4 культур та обстріли росією дунайських портів.

Норберт Лінс висловив розуміння ситуації та солідарність з українськими аграріями. Голова Комітету наголосив, що підтримує ідею компенсації ЄК логістичних витрат на транспортування української агропродукції.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності