Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

1 вересня 2023 року Україна переходить до застосування NCTS P5

21 Липня 2023 15:58

1 вересня 2023 року Україна переходить до застосування NCTS P5

1 вересня 2023 року Україна переходить до застосування NCTS фаза 5 (NCTS P5) – наступної версії електронної транзитної системи NCTS, нині чинна фаза 4. Про це повідомляє Держмитслужба.

Як зазначено, для бізнесу, який використовує NCTS зараз, перехід на NCTS фазу 5 означатиме, що від 1 вересня 2023 року транзитні декларації будуть подаватися в оновлену транзитну систему – NCTS фаза 5 та за дещо зміненим форматом, зокрема в частині деталізації даних.

За словами директора департаменту запровадження міжнародної транзитної системи Держмитслужби Сергія Демченка, усі правила і принципи застосування спільного транзиту, транзитні спрощення, залишаються актуальними та чинними.

Держмитслужба розробить нові методичні рекомендації для компаній щодо внесення відомостей до транзитних декларацій з урахуванням особливостей NCTS фаза 5. Подавати їх, як і раніше, можна буде через брокерське програмне забезпечення відповідно до специфікацій для NCTS фаза 5.

«Специфікації для оновлення брокерського програмного забезпечення було опубліковано ще у січні 2023 року. Тому ми очікуємо, що до 1 вересня 2023 року усі розробники оновлять свої системи, щоб уникнути незручностей для бізнесу, який уже сьогодні використовує NCTS», - повідомила національний координатор з питань спільного транзиту, заступник директора департаменту – начальник відділу розвитку міжнародної транзитної системи департаменту запровадження міжнародної транзитної системи Держмитслужби Аліна Брендак.

Вона наголосила, що вже актуалізовано переклад Конвенції про процедуру спільного транзиту, зокрема відповідно до змін, які були внесені у 2022 році та стосуються набору даних електронних транзитних декларацій в NCTS Фаза 5 (доповнення IIIа до Конвенції).

Нагадаємо, усі країни-учасниці Конвенції про процедуру спільного транзиту до 1 грудня 2023 року мають перейти на застосування NCTS фаза 5. Готовність України зробити це синхронно з усіма країнами-учасницями Конвенції була однією з головних передумов приєднання до Конвенції.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності