Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Реформування рибної галузі: співробітництво та інвестиції з ЄС

29 Червня 2023 10:07

Реформування рибної галузі: співробітництво та інвестиції з ЄС

Міністерство аграрної політики та продовольства України і Державне агентство меліорації та рибного господарства України провели онлайн-зустріч з представниками Асоціації рибопереробників і торговців ЄС та Європейської федерації національних організацій імпортерів і експортерів риби (AIPCE-CEP). Про це повідомляє Мінагрополітики.

Серед питань, які обговорювали на зустрічі, це перспективи розвитку двостороннього співробітництва у контексті європейської інтеграції України і відновлення галузі рибного господарства, що постраждала внаслідок збройної агресії рф.

За словами заступника міністра агрополітики Віталія Головні, Україна торік розпочала масштабну реформу системи управління рибним господарством:

  • схвалено Стратегію розвитку галузі рибного господарства до 2030 року,
  • прийнято законодавство, яке забезпечує підґрунтя для цифровізації та дерегуляції у рибній галузі,
  • розроблено низку нормативно-правових ініціатив, зокрема євроінтеграційного характеру, які спрямовані на створення сприятливих та рівних умов ведення бізнесу, залучення інвестицій у сектор аквакультури, розвиток марикультури та поглиблення міжнародного співробітництва.

«Ми розпочали втілення важливої реформи рибної галузі у важкий воєнний період. Але перші її результати показують позитивні тенденції. І у цьому контексті, для успішного впровадження розпочатої реформи, нам надзвичайно важливі підтримка та досвід Європейського Союзу та інвестиційна співпраця», - наголосив Віталій Головня.

Як зазначено, учасники окремо зупинилися на питанні інвестиційного співробітництва для стимулювання процесів відбудови та розвитку рибогосподарського сектору України. Представники AIPCE-CEP підкреслили готовність сприяти розгляду інвестиційних пропозицій потенційними інвесторами держав-членів ЄС.

Держрибагенство очікує від українських підприємців пропозицій щодо перспективних інвестиційних проєктів у галузі рибного господарства.

Пропозиції приймають до 24.07.2023 на електронну пошту: darg@darg.gov.ua.

AIPCE (Асоціація рибопереробників і торговців ЄС) та CEP (Європейська федерація національних організацій імпортерів і експортерів риби) засновані у 1959 році. Працюють на основі Угоди про співпрацю, формуючи AIPCE-CEP. Асоціація представляє 19 національних асоціацій ЄС з 12 країн-членів і 3 національних асоціації у третіх країнах (Велика Британія, Норвегія, Марокко), нараховує понад 3900 підприємств і 128 000 осіб.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності